Препоръчани втомати за входни врати

Тук ще посочим марките и моделите автомати за врати, с които ние предпочитаме да работим и ще се опитаме да Ви обясним защо.

Автомати за леки врати - от алуминиева, ПВЦ дограма, дървени и леки метални.

Най-често вратите от алуминиеви и ПВЦ профили или по-леки метални конструкции са с приблизително тегло до 30 - 60 кг., като това зависи от стъкло-пакета, конструкцията на дограмата, ширината на крилото и др. специфични особености. В нашата практика сме изпробвали различни марки и модели автомати за врати и сме спрели вниманието си на три модела в зависимост от конкретните изисквания и нужди:

Assa abloy DC120
Основното предимство на този автомат (в сравнение с еквивалентните на него автомати на други фирми) е, че функцията BC (Back Check) - защита от внезапно отваряне и "обръщане" на вратата е стандартна. Т.е. всеки автомат модел Assa Abloy DC120 го има. Всеки комплект съдържа подробна и илюстрована инструкция за монтаж и реглаж, както и крепежни елементи (за монтаж на дървена врата). Автоматът е пригоден за работа при променливи атмосферни условия и е с минимално влияние от влиянието на температурата. Това е постигнато чрез използването на различен материал с различно температурно разширение за изработка на клапаните и гнездата им, което компенсира промяната на вискозитета на маслото при различна температура. Гаранцията на производителя е 24 месеца и е валидна само при монтаж от квалифициран монтажник (*). За района на гр. София и околностите, най-често цената за монтаж, включваща и посещението на адреса е 40.00 лв. Автоматът се предлага в четири цвята - бял, сив (сребрист), черен и т. кафяв. Подходящ е за врати с максимална ширина на крилото до 1100 мм. (EN 2, 3 и 4).
ЦЕНА: 65.00 лв.

2. Автомат за врата FOCUS KD6800-HO

Автомати Focus
Спираме вниманието Ви на този модел, защото този той е предпочитания от нас когато става на въпрос за автомат със застопоряващо рамо - рамо, което има специален механизъм за задържане на вратата в отворено положение над определен ъгъл на отваряне. Застопоряващият механизъм е добре проектиран и издържа на по-големи натоварвания в сравнение с автомати от същия клас на конкурентни фирми. Автоматите за врати на Ирландската фирма FOCUS са друг продукт, който ние намираме за добър продукт, с добра изработка, качествени материали и добри характеристики. Основната разлика с DC120 на Assa Abloy е, че няма функцията BC.
Подходящ е за врати с максимална ширина на крилото до 1100 мм. (EN 2, 3 и 4).
Цена: 60.00 лв.
Виж технически характеристики на продукта ...>>


3. Модел DORMA COMPACT

avtomat za vrata dorma compact
Този конкретен модел автомат на Германската фирма Dorma модел Compact се характеризира с минимална широчина на корпуса, което го прави подходящ и предпочитан от нас когато става въпрос за монтаж на тясна каса или рамка на вратата. Силата на затваряне е EN2, 3 и 4. Като цяло, това един качествен продукт на изцяло конкурентна цена. Предлага се в бял, сив, т. кафяв или черен цвят.
Цена: 60.00 лв.


Автомати за затваряне на външни портални врати с решетъчна конструкция

Пружинен автомат за врата IBFM - Италия.
Цена: 35.00 - за врати до 40 кг.
          38.00 - за врати до 80 кг.
Пружинен автомат за врата
Този автомат е подходящ за монтаж на врати, изложени на външни атмосферни условия. Изработен е от висококачествена поцинкована стомана. Характерно за него е, че няма две фази на затваряне (както е при хидравличните автомати). т.е. колкото повече се отваря толкова повече се увеличава силата на затваряне в следствие на инерцията на вратата. Ако при хидравличните автомати има хидравлично бутало, което играе ролята на буфер на пружината, то тук няма такъв механизъм. Все пак, автоматът позволява да се регулира силата на затваряне спрямо усилието, което е необходимо за затваряне на вратата.